Бабинська сільська рада
Рівненська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПОЇХАТИ З ДИТИНОЮ ЗА КОРДОН-ЛЕГКО! СКАЖЕМО ТАК ВІДПОВІДАЛЬНОМУ БАТЬКІВСТВУ

Дата: 04.12.2018 09:16
Кількість переглядів: 418

 

Тарас Грень, очільник Львівської юстиції, нагадав про те, що часто діти є засобом маніпуляції між розлученими батьками. Тому, важливо знати про ті випадки, передбачені Законом, коли не потрібно отримувати дозвіл другого з батьків на виїзд дитини за кордон.

Отже, якщо дитина проживає з одним із батьків, який не перешкоджає другому з батьків у спілкуванні та побаченнях з дитиною: така дитина може виїхати за кордон на термін до 1-го місяця. Що необхідно:

  • якщо відомо про місце проживання другого з батьків, написати йому рекомендованого листа про державу-прямування та мету та тривалість поїздки;
  • на кордоні пред`явити копію рішення суду або органу опіки і піклування про визначення (підтвердження) місця проживання дитини.

ПАМ`ЯТКА: повернутись в Україну з дитиною потрібно в строк до 1 місяця з дати виїзду. За умисне порушення строків перебування з дитиною за кордоном-штраф у розмірі від 1700 до 3400грн. та втрата права виїзду з дитиною за кордон без згоди другого з батьків на рік.

Якщо дитині заборгували зі сплатою аліментів понад 4 місяці або понад 3 місяці дитині з інвалідністю або тяжкою хворобою- можна виїхати з дитиною на строк до 1 місяця і більше без дозволу боржника. Що необхідно:

  • Отримати довідку про наявність у другого з батьків заборгованості по сплаті аліментів у державного чи приватного виконавця за місцем виконання рішення про стягнення аліментів;
  • На кордоні пред`явити довідку про наявність у другого з батьків заборгованості понад 4 місяці або понад 3 місяці та документ, що підтверджує тяжку хворобу або інвалідність дитини.

Тарас Грень наголосив , що ці правила стосуються виїзду із дитиною за кордон з метою лікування, навчання; участі у дитячих змаганнях, фестивалях, наукових виставках, учнівських олімпіадах та конкурсах, екологічних, технічних, мистецьких, туристичних, дослідницьких, спортивних заходах; оздоровлення та відпочинку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь