Бабинська сільська рада
Рівненська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

податкова інформує

Дата: 02.09.2021 10:45
Кількість переглядів: 225

Рівненщина: завдяки сумлінню платників податків краю доходи зведеного бюджету зросли на понад 1,6 млрд гривень
Протягом січня - серпня 2021 року платники Рівненщини сплатили до зведеного бюджету країни 7 млрд 764 млн гривень. За словами керівника податкової служби області Віталія Чуя, це на 27 відс., або на 1 млрд 683 млн грн більше, ніж у січні - серпні минулого року. Таким чином, забезпечується позитивна динаміка надходжень податків і зборів від платників регіону.
Крім того, від платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за вказаний період надійшло 4 млрд 362 млн грн, що перевищує фактичні надходження за січень - серпень минулого року на 29 відс., або на 973 млн гривень.
Віталій Чуй зауважує, що позитивна динаміка сплати податків характеризує стабільну господарську діяльність платників податків, і як наслідок – виконання податкових зобов’язань представниками реального сектору економіки, які  працюють прозоро і ефективно, забезпечуючи наповнення бюджетів усіх рівнів.
 
 
Одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів: оприлюднено приклади заповнення декларації
В ГУ ДПС у Рівненській області інформують жителів Рівненщини, що в період з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року громадяни, які ухилялися від сплати податків, матимуть змогу розкрити свої справжні доходи та задекларувати активи, уникнувши при цьому відповідальності.
Вони матимуть можливість подати декларацію із зазначенням активів, щодо яких не були сплачені податки та збори до 1 січня 2021 року. Якщо декларант сплатить спеціальний одноразовий збір, йому буде гарантовано звільнення від відповідальності за порушення податкового законодавства.
Тим громадянам, які отримували заробітну плату, накопичували певний капітал, купували та продавали нерухомість, і все це робили зі своїх задекларованих доходів, декларувати активи непотрібно.
Ті ж, хто в свій час не сплатив податки, в майбутньому можуть зіткнутися з проблемами фінансового моніторингу.
Звертаємо увагу, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування буде відбуватися шляхом подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації до Державної податкової служби України через приватну частину Електронного кабінету у розділі «Одноразова (спеціальна) добровільна декларація».
Для зручності декларантів на вебпорталі Державної податкової служби України в банері «Одноразове добровільне декларування» розміщено приклади заповнення одноразової (спеціальної) добровільної декларації:
Одноразова (спеціальна) декларація, що подається до Державної податкової служби України з 1 вересня 2021 року по 1 березня 2022 року;
Одноразова (спеціальна) декларація, що подається до Державної податкової служби України з 1 вересня 2021 року по 1 березня 2022 року зі сплатою збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування трьома рівними частинами.
 
Cтроки розгляду скарг платника податків
В Головному управлінні ДПС у Рівненській області повідомляють, що відповідно до норм діючого законодавства контролюючий орган, який розглядає скаргу платника податків, зобов’язаний прийняти вмотивоване рішення та надіслати його протягом 20 календарних днів, наступних за днем отримання скарги, на адресу платника податків поштою з повідомленням про вручення або надати йому під розписку.
Проте, керівник чи його заступник або уповноважена особа контролюючого органу може прийняти рішення про продовження строку розгляду скарги платника податків понад 20-денний строк, але не більше 60 календарних днів, та письмово повідомити про це платника податків до закінчення 20-денного строку.
Якщо вмотивоване рішення за скаргою платника податків не надсилається платнику податків протягом 20-денного строку або протягом строку, продовженого за рішенням керівника, така скарга вважається повністю задоволеною на користь платника податків з дня, наступного за останнім днем зазначених строків.
Слід зазначити, що відповідно до п. 52 прим. 8 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідних положень» Податкового кодексу України тимчасово, на період по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), зупиняється перебіг строків, встановлених, зокрема, ст. 56 ПКУ (в частині процедури адміністративного оскарження) щодо скарг платників податків (крім скарг щодо законності декларування заявленого до відшкодування з бюджету податку на додану вартість та/або з від’ємного значення з податку на додану вартість), що надійшли (надійдуть) по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), та/або які не розглянуті станом на 18 березня 2020 року. Таке зупинення не породжує будь-яких наслідків, передбачених ст. 56 ПКУ.
 
 
--
Головне управління ДПС у Рівненській області

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь